De fotografen van Photo Art Gallery

Andy Tan

De Amsterdamse fotograaf Andy Tan werd geboren in het zonnige Indonesië, waar hij is begonnen met foto’s maken op zeer jonge leeftijd door zijn vader, die altijd een camera bij zich had. Tegenwoordig creëert Andy onvolledige fantasieën die de kijker de vrijheid geven om de beelden op hun eigen manier te interpreteren. Snapping de wereld om zich hem heen zoals zijn levensstijl is, met passie, laidback vibe en met veel energie maakt hem voor vele de favorite fotograaf.

www.andytan.nl

PhotoArtGallery On Top By Maurice Dahan 1

Maurice Dahan

De camera waar ik van hou is niet een camera, ze is mijn tijdmachine. Zij en ik creëerde een lange reeks van omzwervingen en avonturen. Ze is in staat om tijd te stoppen en iedereen kan getuigen worden van een visuele re-entry in een bevroren ogenblik. Als ik op reis ben met haar, wordt het duidelijk voor mij dat het leven, in plaats van eentonig en saai, helder en verbazingwekkend kan zijn. Dit maakt mij in staat om dingen nog meer uit te dagen, om nieuwe plaatsen te ervaren, om sprookjes te visualiseren. Ik spring altijd in het onbekende, op zoek naar nieuwe beelden: beelden voor de liefde van wat ik zie.

www.mauricedahan.com

MorrisSan

Een Japanse fotograaf opgegroeid in china nu woonend in Amsterdam. Een bijzondere man die weinig van zich zelf bekent maakt alleen door zijn fotos een kijkje geeft in zijn leven. Hij fotografeert werkelijk alles, niets is te gek. Je ziet hem nooit zonder camera, als je hem zonder zijn camera ziet dan is er iets aan de hand. De foto op deze site zijn maar een kleine keuze uit de grote privé collectie die niet openbaar zijn.

https://morrissan.com

PhotoArtGallery Antarctica Iwein Maassen 4

Iwein Maassen

Fotografie is mijn spel, de wereld is mijn speeltuin. Met dit in zijn achterhoofd reist Iwien nu over de wereld rond, al voor meerdere jaren, op zoek naar de mooie plekjes deze aarde te bieden heeft. Maar niet elke foto zegt meer dan duizend woorden. Voor verschillende Nederlandse tijdschriften maak hij artikelen over verschillende onderwerpen. De afgelopen jaren heeft hij zijn portfolio uitgebreid met complete concepten, en de productie van sponsored magazines. Zijn eerste koffietafel boek The Contemporary Cruise (Thames and Hudson, Londen / New York) is wereldwijd gepubliceerd. Het is vertaald in het Deens, Duits en Frans. Onlangs verscheen zijn tweede boek, Drijvende luxe, gepubliceerd (Lannoo, Tielt) in een Nederlands en Engels. Hij werkt ook als een professionele commerciële fotograaf in opdracht van verschillende bedrijven en reclamebureaus in Nederland.

http://www.iwein.com

PhotoArtGallery Horses Robert Peek 6

Robert Peek

In zijn dagelijks werk houdt Robert Peek zich al jaren bezig met mode-, advertising- en productfotografie voor verschillende internationale opdrachtgevers. Het mooie lichtgebruik is daarbij zijn handelsmerk.

Minstens net zoveel waardering is er voor zijn persoonlijke werk onder andere gemaakt gedurende zijn reizen door Europa, de VS en China.Vaak ligt de focus hierbij op de eenzaamheid die je in verlaten gebieden vindt maar ook op drukke locaties zoals winkels, restaurants en (vlooien) markten. Dit levert “levensechte” beelden op met een rauwheid die soms als melancholisch ervaren wordt zeker als het om zijn portretten gaat.

www.robertpeekfotografie.nl

Eline Klein

Als portretfotograaf probeert Eline Klein sinds jaar en dag unieke eigenschappen en karakters van mensen vast te leggen. Dat ze dat ook al geruime tijd doet van poezen was totnutoe onbekend en onderdeel van haar vrije werk dat vooral goed bewaard is gebleven in haar archieven. Voor Photo Art Gallery koos zij een aantal van haar favoriete werken uit de serie “Snaps of cats”.